Digital Analytics Meetup #22 – Γεωργία ακριβείας (OK!Thess, 25 Φεβρουαρίου 2020)

Ξεκινάμε την καινούργια χρονιά με κάτι καινούργιο,. Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 18:30, θα συναντηθούμε στον γνωστό χώρου του OK!Thess για να δούμε τις εξελίξεις που φέρνει η τεχνολογία και η χρήση των δεδομένων στον τομέα της γεωργίας ακριβείας.

Γεωργία ακριβείας

Η γεωργία ακριβείας θεωρείται από πολλούς ως ο δρόμος που θα οδηγήσει σε εξέλιξη, ειδικά για τις γενιές της νέας χιλιετίας, επιτυγχάνωντας αύξηση της παραγωγικότητας και προσφέροντας συγχρόνως οφέλη προς το περιβάλλον.

Θα έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε τι ακριβώς σημαίνει γεωργία ακριβείας και τον συνδυασμό τεχνολογιών που απαιτείται (π.χ. αισθητήρες, δορυφορικά δεδομένα, drones). Nα συζητήσουμε τις ανάγκες της αγοράς σε επαγγελματίες στο χώρο της συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, αλλά και την εξέλιξη που υπάρχει σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε 2 πρωτοπόρες εταιρίες της πόλης μας, με πολυετή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, οι οποίες θα μας κάνουν μια εισαγωγή στις ανάγκες της γεωργίας ακριβείας, στον τομέα της ανάλυσης ψηφιακών πληροφοριών (digital analytics).

GeoSense – Βασίλης Πολύχρονος (CTO & Co-Owner)

Drones Impact – Θα μας παρουσιάσει πως η σύγχρονη τεχνολογία των drones και των ειδικών καμερών εμπλουτίζει τις διαδικασίες παραγωγής με κρίσιμες πληροφορίες που υποστηρίζουν τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την κοστολόγηση και την παραγωγή. Με την αρωγή τους, το εμπειρικό μοντέλο λήψης αποφάσεων μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο και τεκμηριωμένο που μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την αποτελεσματικότητα κάθε παραγωγικής δράσης.
Στόχος τους, η γρήγορη και αντικειμενική επιθεώρηση της παραγωγής, ο εντοπισμός προβλημάτων, η χαρτογράφηση τους σε όρους έκτασης και έντασης και η παραγωγή ζωνών διαχείρισης.
Τα αναμενόμενα οφέλη πολλαπλά και ενδεικτικά αναφέρονται η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση της απόδοσης των εισροών η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων.

Ο Βασίλης Πολύχρονος, Τεχνικός Διευθυντής και ιδρυτής της GeoSense, είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομολόγου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (Leeds, UK).
Επαγγελματικά, ξεκίνησε την καριέρα του ως Junior Project Manager στην εταιρεία ΤΡΙΑΣ ΑΕ ΜΕΛΕΤΩΝ ως αναλυτής συστημάτων GIS. Το 2001 εργάστηκε ως Project Manager στην εταιρεία MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. Το 2002 ίδρυσε την εταιρεία GeoSense. Το 2003 εργάστηκε ως Project Manager στο έργο InfoCenter για λογαριασμό του ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004. Το 2005 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος τηλεματικής της εταιρείας COMPUCON AEBE. Από το 2007 μέχρι και σήμερα, εργάζεται αποκλειστικά στην εταιρεία GeoSense ως Τεχνικός Διευθυντής και υπεύθυνος Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.
Έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Δανία και Ελβετία και είναι ένας από τους πέντε παγκοσμίως αναγνωρισμένους εκπαιδευτές του Ελβετικού οίκου φωτογραμμετρίας Pix4D και από τους πρώτους και λίγους στην Ελλάδα εκπαιδευτής υποψηφίων χειριστών ΣμηΕΑ.

Tractor GPS – Αριστόδημος Ζαμίδης (Founder & CEO)

In Field Solutions – Θα γίνει παρουσίαση βασικών εργαλείων συλλογής δεδομένων από τον αγρό, όπως αγρομετεωρολογικοί σταθμοί, αισθητήρες και συστήματα πρόωρης πρόγνωσης εντοπισμού εχθρών καλλιέργειας. Ο  συνδυασμός των εξαγόμενων δεδομένων, η σύνθεση με τα εναέρια δεδομένα και η αξιοποίηση όλων αυτών για την παροχή υπηρεσιών “Γεωργίας Ακριβείας” με σκοπό την  βελτίωση των αγροτικών εργασιών για εξοικονόμηση πόρων από τις αγροτικές εφαρμογές.

Ο Αριστόδημος Ζαμίδης, είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός. Η σταδιοδρομία του στον τομέα της διάθεσης γεωργικού εξοπλισμού, ξεκίνησε στην οικογενειακή επιχείρηση γεωργικών μηχανημάτων Ζαμίδης. Αξιοποιώντας την εργασιακή του εμπειρία, ξεκίνησε να δημιουργεί το δικό του οικοσύστημα με κέντρο τη «Γεωργία Ακριβείας». Την τελευταία δεκαετία υπήρξε ιδρυτής σε 2 Ελληνικές εταιρίες τεχνολογίας (TractorGPS και Agromet) που συνεχίζουν έως και σήμερα την επιτυχημένη πορεία τους στον τομέα της έξυπνης γεωργίας. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων «Γεωργίας Ακριβείας» ως εισηγητής.

Πρόγραμμα

Θα ακολουθήσουμε το γνωστό πρόγραμμα και των προηγούμενων συναντήσεων μας:

  • 18.30 Μαζευόμαστε στο φουαγιέ του OK!Thess, για να γνωριστούμε και να τσιμπήσουμε snacks
  • 19.00 Ξεκινάνε οι παρουσιάσεις
  • 20:30 Ολοκλήρωση των παρουσιάσεων.

Όπως πάντα θα έχουμε χρόνο να γνωριστούμε καλύτερα, να πιούμε μπύρες παρέα και να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την κοινότητα και προτάσεις για επόμενα meetup.

O χώρος του meetup είναι στο φουαγιέ του ισογείου του OK!Thess, γωνία Κυδωνιών & Μαρίας Κάλλας, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Εγγραφή

Όπως πάντα η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, με την εγγραφή στο meetup.com. Για να εγγραφείτε μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της κοινότητας στο meetup.com

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την συνάντηση, προηγούμενες συναντήσεις και νέα της κοινότητας μπορείτε να δείτε στην σελίδα του meetup: https://digitalanalytics.gr.