Digital analytics meetup #21

Digital analytics meetup #21 – Α/Β testing (OK!Thess, 16 Δεκεμβρίου 2019)

Κλείνουμε την χρονιά με μια συνάντηση όπου συζητάμε, παρέα με το Thessaloniki Software Testing & QA Meetup, το θέμα της βελτιστοποίησης ιστοτόπων με βάση τα δεδομένα. Είναι η τελευταία μας συνάντηση για το 2019 και θα γίνει είναι στις 16 Δεκεμβρίου 2019, στο OK!Thess. Θα δούμε πως μπορεί να βοηθήσει το A/B testing να βελτιώσουμε το περιεχόμενο και την διάταξη του σε ένα website ή μια mobile εφαρμογή, ώστε να πετύχουμε μεγιστοποίηση του conversion rate (CRO). Επειδή όποιος έχει ασχοληθεί με το A/B testing, ξέρει ότι είναι μια απαιτητική διαδικασία η οποία πολλές φορές καταλήγει να είναι αρκετά χρονοβόρα (με τις περισσότερες καθυστερήσεις να συμβαίνουν κατά την δημιουργία και τον έλεγχο των πειραμάτων). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε αυτοματοποιημένο οπτικό έλεγχο με την βοήθεια της μηχανικής μάθησης. Επίσης πως οι έλεγχοι μπορούν να ενσωματωθούν στον υφιστάμενο κύκλο ανάπτυξης.

How to start A/B testing and not regret it later

Ο Παναγιώτης Τζαμτζής θα παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν τα εργαλεία A/B testing σήμερα, τις πιο γνωστές λύσεις που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά αλλά και τον τρόπο που χρησιμοποιούν αυτού του τύπου τα εργαλεία οι οργανισμοί και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συνήθως. Το A/B testing σε συνδυασμό με τα web analytics είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε οργανισμού με ισχυρή online παρουσία, αφού επιτρέπει να γίνουν με εύκολο και δομημένο τρόπο πειράματα τα οποία στην συνέχεια θα καθοδηγήσουν τις αποφάσεις για αλλαγές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει περισσότερο νόημα στα δεδομένα συμπεριφοράς των επισκεπτών που συλλέγουμε, για να παρουσιάσει προσωποποιημένο περιεχόμενο ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη αλλά και να βοηθήσει στον έλεγχο ποιότητας.

Ο Παναγιώτης Τζαμτζής είναι ο διοργανωτής του Digital Analytics Meetup Thessaloniki και Head of Data-ops στην Baresquare. Έχει περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και την διαχείριση Digital analytics projects σε μικρές επιχειρήσεις μέχρι και διεθνείς οργανισμούς (π.χ. Sony global, Dixons Carphone κτλ.). Έχει σπουδές στην Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το πάθος του είναι η αυτοματοποίηση διαδικασιών και επίλυση προβλημάτων με την βοήθεια της τεχνολογίας.

A/B Test Automation

Ο Γιάννης Πουρδάνης θα παρουσιάσει το εργαλείο Applitools, το οποίο δίνει την δυνατότητα αυτοματοποιημένου οπτικού ελέγχου με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Θα μας δείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάποιος όταν προσπαθεί να συγκρίνει το οπτικό αποτέλεσμα σε ιστότοπους και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, αλλά και τα διαφορετικά επίπεδα ελέγχου που προσφέρει το συγκεκριμένο εργαλείο. Τέλος θα παρουσιάσει ένα μικρό demo που δείχνει πως μπορεί να ενσωματωθεί το Applitools με τα υπάρχοντα Selenium tests, ώστε να γίνει μέρος του κύκλου ανάπτυξης των A/B tests.

O Γιάννης Πουρδάνης είναι Software engineer στο testing με 7 χρόνια προϋπηρεσία σε αυτό τον τομέα. Είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κεντρικής Μακεδονίας και ξεκίνησε την καριέρα του σαν Software developer. Πριν 4 χρόνια άλλαξε κατεύθυνση η πορεία του σε Quality Assurance Engineer μέσα από μια πολυλειτουργική agile ομάδα. Σήμερα διοργανώνει το Thessaloniki Software Testing & QA Meetup και περνάει πολύ χρόνο μαθαίνοντας περισσότερα για την ποιότητα λογισμικού.

Πρόγραμμα

Θα ακολουθήσουμε το γνωστό πρόγραμμα και των προηγούμενων συναντήσεων μας:

  • 18.30 Μαζευόμαστε στο φουαγιέ του OK!Thess, για να γνωριστούμε και να τσιμπήσουμε snacks
  • 19.00 Ξεκινάνε οι παρουσιάσεις
  • 20:30 Ολοκλήρωση των παρουσιάσεων. Όπως πάντα θα έχουμε χρόνο να γνωριστούμε καλύτερα, να πιούμε μπύρες παρέα και να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την κοινότητα και προτάσεις για επόμενα meetup

O χώρος του meetup είναι στο φουαγιέ του ισογείου του OK!Thess, γωνία Κυδωνιών & Μαρίας Κάλλας, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Εγγραφή

Όπως πάντα η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, με την εγγραφή στο meetup.com. Για να εγγραφείτε μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της κοινότητας στο meetup.com

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την συνάντηση, προηγούμενες συναντήσεις και νέα της κοινότητας μπορείτε να δείτε στην σελίδα του meetup: https://digitalanalytics.gr.