meetup 19 - 30 Sep 2019

Digital analytics meetup #19 – Data operations by COSMOTE (OK!Thess, 30 Σεπ 2019)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου επιστρέφουμε με καινούργια συνάντηση. Αυτή την φορά θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε πως χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να βελτιώσεις τις υπηρεσίες του ένας τεράστιος ελληνικός οργανισμός, ο όμιλος ΟΤΕ. Θα δούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας οργανισμός όταν περνάει μέσα από την διαδικασία του Digital transformation αλλά και τα οφέλη με την επιτυχή ενσωμάτωση της τεχνολογίας και των δεδομένων στις διαδικασίες του. Οι ομιλητές μας θα εξηγήσουν πως έχει αλλάξει η καθημερινότητα μέσω της χρήσης των IoT δεδομένων, την επανάσταση που αναμένεται να φέρει το δίκτυο 5G στην καθημερινότητα των ανθρώπων μέσω των εφαρμογών του στον τομέα του digital analytics, την χρήση μοντέρνων τεχνικών ανάλυσης/συλλογής real-time δεδομένων αλλά και πως μπορεί να γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων φιλικότερη στον τελικό χρήστη μέσω ενός voice assistant. Ετοιμαστείτε για μια συνάντηση με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με πραγματικές εφαρμογές που είναι ήδη ενεργές σε μεγάλη κλίμακα.

Αν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θέλετε να βρείτε περισσότερο υλικό σχετικά με την ανάλυση IoT δεδομένων, μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες συναντήσεις μας με θέμα το IoT & Home automation και τις έξυπνες πόλεις.

COSMOTE

Με κεντρικό μήνυμα «ένας κόσμος, καλύτερος για όλους», η COSMOTE αποτελεί την ενιαία εμπορική μάρκα για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου ΟΤΕ. Αποστολή της, είναι να φέρει τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους, ώστε να μπορεί ο καθένας να αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες του σήμερα και παράλληλα να χτίζει ένα καλύτερο αύριο.

COSMOTE logo

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα. Είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, αφού μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις του ξεπέρασαν τα €2 δισ. Επιπλέον, υλοποιεί επενδύσεις ύψους €2 δισ. έως το 2022, για να προσφέρει ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό. Το μέγεθος, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Ομίλου ΟΤΕ αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υπό την ενιαία εμπορική ονομασία COSMOTE.

Για την εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρει η COSMOTE ήταν πάντοτε αναγκαία η καινοτομία και η χρήση μοντέρνας τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να πρωτοπορεί σήμερα και να στηρίζεται σε τεράστιο βαθμό στην χρήση δεδομένων και εξελιγμένων τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων.

Ομιλητές

Οι 3 ομιλητές μας είναι επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών η οποία τους επιτρέπει να διαχειριστούν και να εντοπίσουν έργα στα οποία η συλλογή και η ανάλυση δεδομένων μπορεί να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες του οργανισμού. Μέσα από τις παρουσιάσεις τους θα δούμε πως μπορεί οποιαδήποτε εταιρία να αυξήσει την αποδοτικότητα της αλλά ακόμα και να κάνει περιβαλλοντικά φιλικότερη την λειτουργία της με έξυπνες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων.

Κωνσταντίνος Μπολέτης

Ο Κωνσταντίνος Μπολέτης με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, έχει απασχοληθεί στα περισσότερα τμήματα του οργανισμού που επιτρέπουν στον τελικό χρήστη να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του οργανισμού. Μετά από την ενασχόληση του ως τεχνικός τηλεπικοινωνιών (επί εδάφους , αλλά και αρκετά μέτρα πάνω από αυτό), έχει εξελιχθεί σε manager ο οποίος αναγνωρίζει την πραγματική αξία των δεδομένων και προσπαθεί να τα χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα για να αυξήσει την παραγωγικότητα του οργανισμού και να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Ο Κωνσταντίνος έχει ιδιαίτερη αγάπη αλλά και εμπειρία σε δεδομένα μεγάλου όγκου (big data) τα οποία επιτρέπουν σε αναλυτές να προβλέψουν μελλοντική συμπεριφορά. Για τις αναλύσεις του καταφεύγει σε cloud τεχνολογίες (με προτίμηση στο Cloudera) και είναι μεγάλος fan της R.

Χρυσόστομος Χαρίσης

Ο Σούλις (Χρυσόστομος) Χαρίσης με σπουδές στην Ηλεκτρονική εργάζεται από το 2006 στην COSMOTE. Ξεκίνησε από το τμήμα λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου, λύνοντας προβλήματα ακόμα και επί του ιστού, σαν πιστοποιημένος εναερίτης. Στην συνέχεια ανέλαβε την αυτοματοποιημένη παρακολούθηση και ανάλυση δεικτών ποιότητας του δικτύου σε πραγματικό χρόνο με την χρήση δεδομένων και προγραμματισμού. Από το 2014 είναι μέλος της ομάδας Customer Experience & Services Excellence, όπου έχει βοηθήσει στην πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών (Self – Healing Zero Touch Systems) με την χρήση IoT δεδομένων. Τα τελευταία χρόνια με την υπαγωγή του τμήματος του στη διεύθυνση Big Data Analytics – CEM Fixed & Mobile, η καθημερινότητά του περιλαμβάνει κυρίως την ανάπτυξη Proactive & Predictive data-driven μηχανισμών αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η Machine Learning & Predictive Analytics επιστήμη (Classification, Clustering, Time Series Forecasting, Anomaly Detection κτλ).

Σωκράτης Τσουπλάκης

Ο Σωκράτης Τσουπλάκης μετράει 23 έτη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών: από το πεδίο, σε εγκαταστάσεις, στην διαχείριση και τέλος στην υποστήριξη δικτύου. Τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται στην υποστήριξη του IMS δικτύου στον όμιλο ΟΤΕ. Με εφόδια την εμπειρία, το πάθος για προγραμματισμό και έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και εφαρμογών, πετυχαίνει με τους συναδέλφους του την υψηλότερη απόδοση λειτουργίας του δικτύου της COSMOTE. Πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες και στη μετάδοση της γνώσης έχει απασχοληθεί ως εισηγητής στην OTEAcademy σε σεμινάρια IMS, VoIP και σηματοδοσίας SIP, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του ετήσιου FITCE Technology Forum στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Πρόγραμμα

Ξεκινάμε στις 18:30 στο OK!Thess, και όπως πάντα, αμέσως μετά θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για networking και συζητήσεις!

O χώρος του meetup είναι στο φουαγιέ του ισογείου του OK!Thess, γωνία Κυδωνιών & Μαρίας Κάλλας, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Εγγραφή

Όπως πάντα η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, με την εγγραφή στο meetup.com. Για να εγγραφείτε μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της κοινότητας στο meetup.com

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την συνάντηση, προηγούμενες συναντήσεις και νέα της κοινότητας μπορείτε να δείτε στην σελίδα του meetup: https://digitalanalytics.gr.