Digital Analytics Unconference #1 – Generative AI panel discussion

Το Σάββατο 27 Μαΐου συναντιόμαστε στο 1ο Digital analytics unconference. Αν δεν έχετε κρατήσει την θέση σας μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Εκτός από τις 6 ομιλίες από τους data enthusiasts της κοινότητας με θέμα την ανάλυση δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε και ένα panel discussion με θέμα τα generative AI συστήματα και τις τεχνολογικές και κοινωνικές αλλαγές που έφεραν τους τελευταίους μήνες. Ελάτε για να συζητήσουμε προβληματισμούς και εξελίξεις με καλεσμένους τους:

Βογιατζής Νίκος – Head of Product at Baresquare

Ο Νίκος Βογιατζής αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με πτυχίο οικονομικών και MBA, και υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή του το 2012 με θέμα την οργάνωση και λειτουργία των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας στον τομέα των υπηρεσιών (Global Value Chains).

Εργάζεται στην Baresquare και είναι υπεύθυνος για το SaaS product της εταιρίας. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων και στους τρόπους που τα αποτελέσματά τους μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητα ανθρώπων και επιχειρήσων.

Σταυρόπουλος Θάνος – Technology & Innovation Senior Manager at Pfizer

Ο Θάνος Σταυρόπουλος (PhD) είναι Technology & Innovation Senior Manager στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer. Ως μέλος της Open Innovation Team (OIT), είναι υπεύθυνος για τα συνεργατικά έργα καινοτομίας με το πλούσιο οικοσύστημα πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και startups στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος πτυχίου (2009), μεταπτυχιακού (2011) και διδακτορικού διπλώματος με θέμα «Υπηρεσίες Ιστού σε περιβάλλοντα Διάχυτης Νοημοσύνης» (2015) από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εργαστεί στη διαχείριση και υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, ιδιαίτερα ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Ελλάδος (ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ) σε τομείς όπως το Internet of Things (IoT) και του ehealth (Dem@Care, MAMEM, ACTIVAGE, GATEKEEPER), ο Σημασιολογικός Ιστός (PERICLES), η ηλεκτρονική συνταγογράφηση (PrescIT), οι αποκεντρωμένες κλινικές δοκιμές και τα Smart Homes (RADAR-AD, Trials@Home), συμμετέχοντας στη συγγραφή περισσότερων από 80 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων σε αυτά τα θέματα.

Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί στον χώρο της ευεξίας, ως Πιστοποιημένος Δάσκαλος Yoga και AcroYoga.

Γρηγόριος Τσουμάκας – Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ

Ο Γρηγόριος Τσουμάκας έλαβε πτυχίο Πληροφορικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 1999, μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2000 και διδακτορικό στην Πληροφορική από το ΑΠΘ το 2005. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μηχανικής Μάθησης και Ανακάλυψης Γνώσης στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ από το 2020, όπου έχει υπηρετήσει επίσης ως Επίκουρος Καθηγητής (2013 – 2020) και Λέκτορας (2007 – 2013). Η ερευνητική του εμπειρία επικεντρώνεται στην μάθηση με επίβλεψη (ομάδες μοντέλων, πρόβλεψη πολλαπλών στόχων) και στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας (σημασιολογική ευρετηρίαση, εξαγωγή φράσεων-κλειδιών, αυτόματη περίληψη). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 άρθρα και σύμφωνα με το Google Scholar το έργο του έχει λάβει περισσότερες από 17.000 αναφορές και το h-index του είναι 51. Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν το βραβείο δεκαετούς διάρκειας στον χρόνο το 2017 από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μηχανική Μάθηση και τις Αρχές και την Πρακτική της Ανακάλυψης Γνώσης από Βάσεις Δεδομένων (ECML PKDD) και το βραβείο καλύτερης εργασίας Marco Ramoni από το 19ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ιατρική (AIME 2021). Ο Δρ. Τσουμάκας είναι πρεσβύτερο μέλος των IEEE και ACM. Είναι θιασώτης της εφαρμοσμένης έρευνας με αντίκτυπο και έχει εργαστεί ως προγραμματιστής, ερευνητής και σύμβουλος σε πολλά εθνικά, διεθνή και ιδιωτικά ερευνητικά έργα. Είναι ακαδημαϊκός συνιδρυτής της Medoid AI, τεχνοβλαστού του ΑΠΘ που ιδρύθηκε το 2019.

Εγγραφή

Όπως πάντα η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, με την εγγραφή στο meetup.com. Για να εγγραφείτε μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της κοινότητας στο meetup.com

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την συνάντηση, προηγούμενες συναντήσεις και νέα της κοινότητας θα βρείτε στην σελίδα https://digitalanalytics.gr.

Χορηγός – Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Στο παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσουμε ψηφιακές λύσεις ακολουθώντας τον εταιρικό μας σκοπό «καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών». Το Κέντρο υποστηρίζει την υλοποίηση τριών στρατηγικών προτεραιοτήτων στα πλαίσια της ψηφιακής στρατηγικής της Pfizer: της βελτίωσης της πορείας της υγείας των ασθενών, της ταχύτερης πρόσβασης των ασθενών στα προϊόντα της εταιρείας μεγιστοποιώντας τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε κάθε στάδιο της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής, και της επιτάχυνσης της ανάπτυξης πρωτοποριακών θεραπειών.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο του 2020. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους και αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου δικτύου της Pfizer. Βασικό συστατικό της εταιρικής μας κουλτούρας αποτελεί η αποδοχή της διαφορετικότητας και η ισότιμη αντιμετώπιση όλων.

Για να μάθετε περισσότερα παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/