MSc Big Data Analytics - Mediterranean College

MSc Big Data Analytics (Mediterranean College)

Το MSc Big Data Analytics* είναι ένα άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο οι φοιτητές αποκτούν το κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και την απαραίτητη πρακτική εξειδίκευση γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και εννοιών που αφορούν στην Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων.

Τα Μεγάλα Δεδομένα είναι γύρω μας. Κάθε μέρα, 2,5 πεντάκις εκατομμύρια bytes δεδομένων δημιουργούνται, με το 90% αυτών των δεδομένων μόνο τα δύο τελευταία χρόνια. Συνεπώς, η απαίτηση επεξεργασίας αυτών των δεδομένων και η απόκτηση γνώσης από αυτά απαιτεί ένα σύνολο δεξιοτήτων, για τις οποίες υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά εργασίας.

Η κύρια θεματική του προγράμματος είναι η εξαγωγή, ανάλυση, εκμετάλλευση και διαχείριση της πληροφορίας από μεγάλα δεδομένα με τη χρήση ενός πλήθους επιστημονικών τεχνικών και εργαλείων λογισμικού. Μία πολύ σημαντική πτυχή του προγράμματος είναι ότι η δομή του και τα επιδιωκόμενα εκπαιδευτικά αποτελέσματα σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την SAS, έναν ηγετικό πάροχο λογισμικού κατάλληλου για εξόρυξη δεδομένων και επιχειρησιακή νοημοσύνη, ευρέως χρησιμοποιούμενου από τη βιομηχανία και από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για πτυχιούχους αντίστοιχου αντικειμένου (STEM), που επιθυμούν να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση αναφορικά με την Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων, αλλά και για επαγγελματίες, ειδικούς στην Αναλυτική και την Επιστήμη Δεδομένων, που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε αυτό το αντικείμενο. Επομένως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει το απαραίτητο υπόβαθρο είτε για περαιτέρω ακαδημαϊκή έρευνα είτε για επαγγελματική ανέλιξη στη βιομηχανία.

  • Το Mediterranean College είναι το εξειδικευμένο Κολλέγιο στην Ελλάδα σε σπουδές Computer Science.
  • Το MSc Big Data Analytics είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο οι φοιτητές αποκτούν το κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και την απαραίτητη πρακτική εξειδίκευση γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν στην εξαγωγή, ανάλυση, εκμετάλλευση και διαχείριση της πληροφορίας από μεγάλα δεδομένα.
  • Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με την SAS Analytics, ηγέτιδα εταιρεία στην Αναλυτική Δεδομένων.

Απευθύνεται σε

  • απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, με πτυχίο στην Πληροφορική, τις Θετικές Επιστήμες,
  • απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
  • Επίσης, απόφοιτοι Θεωρητικών Επιστημών (κοινωνικών, ανθρωπιστικών) ή επιστημών Υγείας, μπορεί να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης σύντομου, γεφυροποιού, προπαρασκευαστικού προγράμματος (bridge courses) που προσφέρεται από τη Σχολή Πληροφορικής του MC.

Πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 2 έτη (part-time) και περιλαμβάνει 6 μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits) και μία διπλωματική εργασία των 60 credits. Μία πολύ σημαντική πτυχή του προγράμματος είναι ότι η δομή του και τα επιδιωκόμενα εκπαιδευτικά αποτελέσματα σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την SAS Analytics. Το όλο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας μέσω του μαθήματος Independent Scholarship, σε μία περιοχή της αρεσκείας σας, που να εστιάζει στον τρέχοντα ρόλο σας ως μεταπτυχιακός/μεταπτυχιακή φοιτητής/φοιτήτρια ή σε μία περιοχή η οποία να δίνει προοπτικές στην επαγγελματική σας εξέλιξη.

  • Studying at Masters Level and Research Methods
  • Business Analytics with SAS
  • Processing Big Data
  • Independent Scholarship
  • Statistical Techniques
  • Comparative Analytics Tools
  • Information Visualization

Περισσότερες πληροφορίες στο website του Πανεπιστημίου